hr

Idealan izbor za vaš odmor

Rogoznica, malo ribarsko naselje smješteno u širokoj uvali, svakog dana postaje sve poznatije turističko odredište. Mir i tišina u sjeni borove šume, šljunčane i stjenovite prirodne plaže pružit će Vam užitak opuštanja daleko od gradske užurbanosti. U Rogoznici vrijeme nije stalo već ono prati vaš ritam.

Rogoznica svojim posjetiteljima nudi raznolike mogućnosti. U prvom redu stoji njena kulturna baština. O dugoj povijesti svjedoče mnoge crkvice i nalazišta. Tako zanimljivu priču priča crkvica sv. Ivana Trogirskog na rtu Planka. Prema legendi na tom je mjestu sv. Ivan spasio potopljenu lađu u kojoj je bio kralj Koloman i cijela njegova posada. Tu su još i župna crkva Uznesenja Blažene Djevice Marije na Nebo i crkvica Gospe od Kapelice čija svečanost u ljetnim mjesecima također privlači mnoge domaće i strane turiste.

Prirodne ljepote Rogoznice su nenadmašne. Jedinstvena atrakcija je jezero Zmajevo oko- prirodni fenomen uz koji se vežu mnoge lokalne legende, a tu je i njegov nastavak maleno jezero Zmajevo uho. U Rogoznici će te se i zabaviti, a najpoznatije su Rogozničke pučke fešte u kolovozu kao sto su  Ribarska noć i Noć Rogoznice  kada su ulice ispunjene mirisom pečene ribe, smijehom i pjesmom. Mjesto sa velikim brojem restorana, konoba i taverni nudi vam raznoliku gastronomsku ponudu.

Rogoznica je i raj za nautičare. Obala je pogodna za nautički turizam zbog svoje razvedenosti, a prepoznatljiva je i Marina Frapa koja u sigurnoj rogozničkoj luci pruža svojim gostima usluge smještaja u dva hotela, zabavu u noćnom klubu Admiral i otvorenom bazenu, sidrište za manje i mega jahte te popratne sadržaje kao što su restorani, suvenirnice i servis brodova.

Svojim položajem u blizini kulturnih i povijesnih gradova kao što su Šibenik (sa svojim zaleđem), Split, Trogir, Primošten, te blizinom Nacionalnih parkova Krka, Kornati i Paklenica, Rogoznica postaje idealan izbor za vaš odmor

ostale Destinacije

Korisni linkovi